Tips, Trucs en Veelgestelde vragen

Nu je alle hoofdstukken doorlopen hebt en (hopelijk) zelf aan de slag gegaan bent, loop je soms tegen dingen aan. 
Wij verzamelen aan het eind van elke module vragen en geven je tips vanuit onze expertise. 

Heb je nog een vraag?
Gebruik dan dit formulier om deze te stellen. Je krijgt antwoord van ons en we voegen de vraag toe aan de FAQ.

Zelfs Marielle en ik zijn het niet altijd eens over de vorm waarin we de content aanbieden. Marielle kan heel erg goed screencasten, heeft een fijne spreekstem en heeft ook zelf de voorkeur om te leren aan de hand van een video. Ikzelf (Karin) ben de ouderwetse stappenplannen lezer (en maker). We zijn het wel over een ding eens: VARIATIE en UITDAGING.
Dus wissel af met het aanbod van de inhoud. Zet een deelnemer AAN

De module die je nu doorlopen hebt zou je in een kwartier doorlopen kunnen hebben. Even snel snacken met een ‘micro’ module dus.
Je kunt modules weken of maanden laten duren, maar zorg er dan wel voor dat de nieuwe conent bijvoorbeeld wekelijks wordt vrijgegeven. Natuurlijk start je dan met een kleine opfrisser door middel van een vraag of een opdracht.

Door tussentijds steeds even te toetsen of de kennis is blijven hangen, dat is het meest eenvoudige.
Maar hebben deelnemers het ‘gesnapt?” Dat kun je toetsen door bijvoorbeeld met een casus te werken of hen zelf een casus in te laten brengen.
Daar heb je dan wel een forum voor nodig (of beter) een face to face bijeenkomst/zoomsessie (als het online moet).

Je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Ga je net beginnen met ontwerpen en online aanbieden. Denk dan eens aan een ‘blended variant’. Fysieke bijeenkomst en de online cursus als extra aanvulling of verdieping.
Als je echt alleen online wilt, zorg er dan voor dat je ‘contact’ met je deelnemers hebt, door bijvoorbeeld een forum te gebruiken. Probeer app groepjes en veel mail te vermijden!